top of page

Italijanska soul-jazz zvezda Mario Biondi stiže u Zagreb

Mario Biondi, italijanska soul-jazz zvezda neponovljivog glasa i neodoljivog šarma u sklopu Musicology Sessions 8. jun stiže u zagrebački HALA Park.

foto PROMO


Ovaj pevač i kantautor raskošnog i unikatnog glasa, u Zagrebu će predstaviti novi album “Romantic”, koji je svetlost dana ugledao u martu. Mario Biondi je "Romantic" napisao u saradnji sa svojim fantastičnim članovima benda, Massimom Grecom i Davidom Floriom. Taj projekt je u potpunosti posvećen ljubavi i manifestiran kroz Marijev omiljeni svet zvukova i groovea sedamdesetih. "Šačica muzičara, prelepi ženski glasovi, pesme pune groovea, prisećanje na zvuk sedamdesetih koji nas inspiriše na to da dosegnemo izvanrednost soul muzike”, tim rečima Mario je opisao novi album.



Samo godinu dana ranije Mario nas je počastio albumom “Dare" koji je izašao dan nakon njegovog rođendana i samim time simbolično dao do znanja da on predstavlja priču koja se krije iza Marijeve karijere, ali i najavu onoga što priprema u budućnosti.


Čini se da su poređenja sa Barryjem Whiteom sada već deo prošlosti. Mario Biondi je ikona i umetnik koji će ostaviti unikatan pečat na muziku 21. veka! Ovaj soul- jazz pevač, potiče iz umetničke porodice. Njegov pradeda je bio ugledni slikar, njegova baka pevačica, a otac popularan kompozitor, pa je bilo logično da će i Mario naslediti taj umetnički gen. Biondijev muzički uspesi doneli su mu priliku da nastupa sa italijanskim velikanima poput Califonija, Bongusta, i Fiorela, kao i s američkom legendom Ray Charlesom i Čakom Kan. Imajući u vidu njegov snažan i jedinstven glas, nije prošlo mnogo vremena pre nego što su Biondija počeli ohrabrivati da počne graditi solo karijeru. Marijev debi album izašao je 2006. godine, a od tada do danas niže rasprodane koncerte i nezaboravne pesme poput "Love is a Temple", "This is What You Are", "What You Have Done To Me" i mnoge druge.






bottom of page