top of page

Čeda Čvorak napisao triler roman

Pevač Čedomir Rajčić, poznatiji kao Čeda Čvorak, i dan-danas ima svoju dens grupu "Luna", a Čeda često komponuje i za svoje kolege. Ovoga puta se pevač prvi put oprobao u ulozi pisca, pa je tako nedavno objavio istorijski triler "Monstrum" Vrhunac karijere i slave doživeo je 90-ih brojnim hitovima i nastupima širom sveta. Ranije je objavio roman pod nazivom "S druge strane sunca".



Čeda Čvorak je rođen kao Čedomir Rajačić 04. jula 1960. godine u mestu Šapcu. Nije trebalo mnogo da započne sa pevačkom karijerom, a posle osnivanja grupe Luna koju je osnovao 1996. godine započeo je profesionalnu karijeru.

Samo dve godine posle Čeda izdaje i prvi CD sa pesmom „Samo tvoja“.

Pesma „Samo tvoja“ je imala uspeh, a sledeća pesma „Ne ostavljaj me“ po svim je anketama bila proglašena za pesmu godine. U tom je vremenu Čeda dobivao nagrade kao najbolji kompozitor, a njegova grupa Luna je bila proglašena za najveće muzičko ostvarenje. Usledile su nagrade za duet „Melco“ i nagrada za „Medijsko lice godine“.

Treće mesto je osvojio na „Sunčanim skalama“, poznatom festivalu sa pesmom „Samo jednu noć“. Pevačicu Maju Marković je posle nasledila Kristina Čanković, sa kojom je snimio jedan CD. Ubrzo Kristina napušta grupu a zamnjnju je Zeina Murkić i Lidija Jadžić. I sa ovom postavom Čeda ostvaruje uspehe mnoge i hitove. Čest je gost u dijaspori a rado je vidjen i u domaćim klubovima.

Nedavno je svoju veliku kolekciju nagrada obogatio nagradom Beogradski pobednik.




U svojoj knjizi pod nazivom "Preko trnja do zvezda", koju je objavio pre pet godina, poznati muzičar napravio je osvrt na svoj život, pa je tako opisao i mnoge anegdote između ostalog i kako je dobio čuveni nadimak

- Taj nadimak sam dobio u vreme kada smo stanovali u školskoj zgradi u Novom Selu. U jednom delu školskog dvorišta moj otac je trenirao omladimsku ekipu u odbojci za opštinsko takmičenje. Igrom slučaja im je nedostajao član, pa su me, forme radi, ubacili u ćošak terena. Nakon uspešnog vraćanja jedne lopte, jedan omladinac je rekao: "Vidi ti malog Čvorka kako vrati loptu." tako postadoh i ostadoh Čvorak. Kasnije su i drugi prihvatali nadimak Čvorak kao sastavni deo mog imena, kako privatnog tako i estradnog - piše Čeda Čvorak u svojoj knjizi.

bottom of page