top of page

Novi hit grupe "Monx"

"Izmedju dva sveta" povratak izvornom fanku


Ono što svakako mnogobrojna regionalna publika nije očekivala, pa ni sam Mitrović, je da će on dobiti svoju pesmu, u okviru izazova u kom njegov bend MONX učestvuje.

Kada se na leto 2020. godine stvorila ideja o bendu MONX, niko nije mogao da sanja u šta će se ta ideja pretvoriti i u šta tačno može da izraste. I evo, 23. nedelju za redom, Željko Mitrović sa svojom, sada već uigranom ekipom, izbacio je dvadeset treću po redu pesmu, ali dvadeset treći video pod nazivom “Između dva sveta”.


Prvi čovek ružičaste televizije donosi sa svojim bendom fanovima pop-fank pesmu na koju bez greške može da bude ponosan Pesma “Između dva sveta”, koju je stvorio Đorđe Miljenović – Skaj Vikler, nastala je kao svojevrstan omaž jednoj specifičnoj i plodonosnoj saradnji sa Željkom Mitrovićem. Njihovo upoznavanje i sudar svetova dva vrhunska kreativca i muzičara, kao njihove energije proizvela je novi hit benda MONX.


Numera počinje Mitrovićevom ubedljivom bas linijom koja je postala i zaštitni znak benda. Na momente kada kreće pesma odlazimo u vremeplov.

Čini nam se da je "Oktobar 1864" izbacio novu stvar, jer emocija koju mozemo da uhvatimo na prve taktove neodoljivo vraća u najbolji deo muzičke prošlosti bivše Jugoslavije.

Ali u sledećem momentu na scenu stupa Đorđe Miljenović – Skaj Vikler, junak novih generacija, koji unosi sopstveni pečat u ovu muzičku kreaciju. I to je ono što je specifično kod ove numere, jer daje najbolje iz prošlosti i pruža najubedljiviju sadašnjost.


Komentarai


bottom of page