top of page

City Records član nezavisnog udruženja diskografa RUNDA

Naša diskografska kuća City Records postala je član regionalnog udruženja nezavisnih diskografa RUNDA.


RUNDA je punopravni član IMPALE (Evropske asocijacije nezavisnih izdavača) i uveliko blisko sarađuje sa svojim kolegama sa evropskog kontinenta.

foto screenshot: runda.online/sr


Neki od članova IMPALE i ljudi velikog ugleda u industriji, kao što su Kees van Weijen (STOMP, NL), Csaba Nasz (HAIL, HU), Jonas Sjöström (Playground Music Scandinavia) i Didier Gosset (IMPALA), članovi su savetodatnog odbora RUNDE.


RUNDA odnosno Regionalno udruženje nezavisnih diskografa – je prva regionalna asocijacija nezavisnih izdavača na Balkanu, čiju su članovi izdavači iz cele bivše Jugoslavije. Sa sedištem u Zagrebu, ova asocijacija je prva ove vrste u Evropi kao trans-nacionalna odnosno regionalna organizacija, a predvode je lokalni izdavači kao što su City Records Srbija, Menart (Hrvatska), Moonlee Records (Slovenija), Kontra (Srbija), Dancing Bear Records (Hrvatska), IDJ (Srbija), NIKA (Slovenija), Ammonite Records (Srbija) i Dallas Records (Hrvatska).


RUNDA je volonterska strukovna organizacija koja zastupa interese nezavisnih izdavača na Balkanu sa ciljem da se pozabavi brojnim gorućim problemima u muzičkoj industriji kako na nivou regiona tako i na nivou pojedinačnih zemalja članica. RUNDA je punopravni član IMPALE, Evropske asocijacije nezavisnih izdavača, i uveliko blisko sarađuje sa svojim kolegama sa evropskog kontinenta.

bottom of page