top of page

Još jedan evergrin Željka Joksimovića 

Pesma "Ponoć" hit u kafanamaPosle velikog uspeha filma "Toma" Dragana Bjelogrlica naslovna numera "Ponoć" koju je komponovao eksluzivac City Recordsa Željko Joksimović postala je najtraženija pesma u kafanama u regionu.

"Negde na početku snimanja, Bjela mi je tražio da napišem pesmu, tj. duet Tome i Silvane koji nikad nisu snimili. Tražio je da zvuči onako ‘staro’, a da bude novo i da naravno bude hit”, ovim rečima kompozitor i producent filma “Toma” Željko Joksimović objašnjava kako je nastala magična pesma “Ponoć”


Kako je navedeno, iako je publika mogla da čuje delove ove pesme tokom pretpremijernih prikazivanja filma Toma na festivalima u Sarajevu i Nišu, već nedeljama vlada veliko interesovanje za ovu numeru koja “svima zvuči poznato, a ne mogu nigde da je pronađu”.


“Kada sam počeo da komponujem, u glavi sam imao refren, ali sam ipak dugo razmišljao ko bi mogao da napiše ostatak teksta. I na pamet mi je palo u tom trenutku samo Tozovac, imajući u vidu da je on i pisao za Silvanu. Zahvaljujuć i Mimi, Tozovčevoj supruzi za dva sata u sred korone, preko telefona smo zajednički završili ovu pesmu, baš onako kako verujem da bi je doneo i sam Toma. Žao mi je što Tozovac nije sad sa nama da čuje i uživa u ovoj pesmi i filmu. Ali želim da verujem da su i pesma i film naš poklon i naklon vrsnim umetnicima poput Tome i Tozovca koji su nas zadužili svojom umetnošću i inspirisali nas na ovakvu muziku”, rekao je Joksimović.

Pesmu “Ponoć” izvode Aco Pejović i Suzana Branković , aranžman Željko Joksimović i zajedno sa Tozovcem uradili i tekst, a odsvirao orkestar Ace Sofronijevića.Comments


bottom of page